Welkom op de site van Judoclub herzele, waar iedereen welkom is, jong en oud.

Interclub 2012 - Ingelmunster-Brecht

Interclub 2012 - Ingelmunster-Brecht

Datum: 25-11-2012
Naam Resultaat
Ploeg Judoclub Herzele 2 plaats

Verslag

Ploegsamenstelling:

  • Van Nieuwenhuyse Siel
  • Van Nieuwenhuyse Juul
  • Staelens Kianu
  • Staelens Kain
  • De Durpel Jonathan
  • Haegeman Steffen
  • De Vuyst Gunther
  • Van Assel Brecht
  • De Cooman Daan
Coach:Michel Van Assel

Verslag Dag 1: 18/11/2012  Ingelmunster

Vrijdagavond 16 november … nog eventjes de laatste details herhalen (en goed trainen) voor de interclub van zondag 18 november. Meester Michel en zijn team zijn er klaar voor! Enne de supporters ook! 

Om kwart voor 9 de auto in richting Ingelmunster! De familie Bruggeman ziet het zitten … gaan supporteren voor een supergemotiveerd team en ondertussen mooie judo zien! 

Eerst nog een parkeerplaats zoeken, niet simpel! Dan onze auto maar in de grasberm geparkeerd en vlug de sporthal in, bepakt met ons cameramateriaal! Het team van Judoclub Herzele vonden we al vlug terug, gemakkelijk te herkennen aan de zwarte judojasjes! We zien dat iedereen super geconcentreerd is, de spanning is te snijden. Hier heeft het team v/de interclub een gans jaar voor gewerkt en uitgekeken, en nu moet het dus gebeuren! Het mag gezegd worden, het is niet zo gemakkelijk voor zo’n jong team om in 2e nationale te kampen, zij komen dan immers meestal uit tegen doorgewinterde ervaren judoka’s met 2 of meer dangraden. Maar Judoclub Herzele zou Judoclub Herzele niet zijn, moesten ze niet allen supergemotiveerd zijn om te scoren!

1e kamp tegen Eernegem!  Juul Van Nieuwenhuysse, Brecht Van Assel, Kaïn Staelens, Jonathan De Durpel en Gunther De Vuyst mogen de spits afsteken. 1e wedstrijd  is voor Kaïn. Kaïn is terug supergemotiveerd om erin te vliegen, hij weet wat te doen! En Kaïn scoort. Juul als groentje in het team van de interclub, is er meer dan klaar voor. Hoe kan het ook anders als oma en opa op post zijn om hem aan te moedigen! Juul doet zijn ding en opnieuw een punt erbij! Brecht heeft enorm uitgekeken naar dit moment, vooraleer hij de mat opkomt, nog eventjes kijken naar Michel … knikken en ook hij is er klaar voor. Brecht toont mooie techniek, zo kennen we hem. Weeral een punt erbij! Ook Jonathan en Gunther laten hun kunnen zien, competitieritme ontbreekt hen echter, ze kunnen niet scoren. 3-2  voor Herzele!

2e kamp tegen Kruishoutem! Zelfde team uitgezonderd Gunther wordt vervangen door Steffen Haegeman. Jonathan mag als eerste aantreden. Jonathan wint deze kamp, zijn tegenstander klopt af door een blessure aan het oog. Dan Steffen aan de beurt! Steffen komt uit tegen de 21-kg zwaardere Hans De Vos, geen gemakkelijke tegenstander dus! Toch laat Steffen zich niet doen, hij kan lang standhouden, De Vos is wel een maatje te groot voor Steffen zowel in de breedte als in de hoogte. Steffen verliest, maar hij heeft toch supergepresteerd in dit moeilijke kamp! Dan opnieuw de beurt aan Juul. Juul kan al vlug voorsprong komen, kan dan een houdgreep bemachtigen. Punt 2 voor Herzele is binnen! Brecht aan de beurt: Brecht kan al vlug zijn tegenstander in houdgreep nemen, spijtig genoeg kan hij de tijd niet vervolmaken. (buiten de mat) Daarna kan Brecht nog een waza-ari scoren. Brecht wint dus met ippon.  Als laatste komt Kianu aan de beurt, Kianu kan niet scoren. Maar toch vreugde bij Judoclub Herzele: opnieuw 3-2!

3e kamp tegen Lichtervelde. Kaïn is heel gretig, hij scoort al vlug! Waza-ari. Hij kan zijn kamp beëindigen met een houdgreep.  En dan Jonathan, hij scoort met een o soto gari, ippon! En dan mag Gunther alweer aantreden, zijn tegenstander krijgt al vlug een sheido, Gunther draait verschillende malen in, maar kan niet scoren. Na 5 min is de stand nog altijd gelijk. Golden score dus! Gunther draait in, tegenstander neemt over, waza-ari voor Lichtervelde. Juul komt tegen een heel lenige tegenstander uit, Juul kan hem al vlug in houdgreep nemen, maar kan deze niet houden. Juul verliest deze kamp met ippon tegen. En dan opnieuw een technische sterke Brecht! De tegenstander krijgt al vlug 2 sheido’s, yuko dus voor Brecht! Dan zet Brecht “zijn” ushi mata in! 3e punt Herzele is binnen.

4e kamp tegen Oostende: we zullen er maar bij vermelden dat hier heel ervaren judoka’s ingedeeld zijn. Toch laat het team Herzele zich niet kennen! Brecht komt al heel vlug een yuko voor, doch zijn tegenstander kan hem in klem krijgen, Brecht klopt af. Kaïn mag zijn volledige 5 minuten uitvechten en wint! Jonathan aan de beurt; De oostendenaar kan Jonathan na meer dan 4 min verrassen, Jonathan verliest. Juul is alweer klaar om erin te vliegen, hij staat al vlug een yuko voor en na amper 1,5 min op de mat kan Juul opnieuw een ippon versieren! Kianu komt uit tegen Peter Mommerency, een technisch heel zware kandidaat, ervaring is het grote voordeel van Peter, Kianu moet afkloppen. 4e kamp verloren met 2-3. Maar toch grote vreugde in het kamp van Meester Michel! 3 van de 4 kampen gewonnen met zo’n jonge ploeg! Dikke proficiat!

Nog eens mercietjes voor de talrijke Herzeelse supporters! Dikke proficiat aan het interclubteam! En zeker niet te vergeten onze trainer Michel Van Assel, want het mag gezegd worden, hij heeft deze jonge ploeg toch naar zijn hand gezet! En als er dan gescoord wordt, is dit grotendeels ook te danken aan de trainer en de goede inzet van de judoka’s zelf.

Het was een superleuke dag te Ingelmunster! Groetjes van de familie Bruggeman

Verslag dag 2: Brecht 25/11/2012

En terug is de familie Bruggeman op post! Een verslagske schrijven? Ok! Geen probleem maar dan ga ik niet in detail, want al die benamingen van worpen, houdgrepen, …dat weet ik toch niet. Eddy is cameraman van dienst, hij neemt zijn job serieus op… zoekt een goed plekje hoog en droog in de tribune, babbelt daar met enkele mensen en in een mum van tijd kan gans het supportersteam van Herzele (en dat zijn er heel wat) daar ook plaatsnemen. Ondertussen heb ik me daar ook “geplaceerd” met de juiste lens op het fototoestel, zodat ik hopelijk toch wat mooie foto’s kan maken, niet zo simpel met heel veel supporters voor de mat. Maar we proberen er het beste van te maken!

Ondertussen is meester Michel zijn team al goed opgewarmd en zien ze het allemaal zitten om de strijd voor een podiumplaats aan te gaan, het team is wat uitgebreid, Daan De Cooman zal ook aantreden. Het zal niet gemakkelijk worden voor het jonge team van Herzele in Brecht. Ze komen uit tegen heel ervaren, oudere judoka’s maar dit geeft hen dan ook een extra boost om het toch zo goed mogelijk te doen. 

Koksijde is de 1e ploeg waartegen Herzele moet, het mag gezegd worden: Koksijde staat er met een ploeg, allemaal hun plaats in de interclub meer dan waard. De spanning ook op de tribune begin je gewaar te worden. Maar Herzele houdt redelijk stand en verliest maar nipt: 2-3. 

Volgende ploeg is Kortrijk waartegen Herzele moet, het verlies van daarnet is al goed verteerd en de gemoedstoestand is ook al opgepept. Herlinde krijgt van Brecht de opdracht ipv vanop de tribune te supporteren moet ze naast de mat staan, dat zou het team geluk brengen… Benieuwd… Amai, dat gaat goed! 5-0 Super! 

Dan de beurt aan Evergem om tegen Herzele te kampen. Maar ook hier kan niemand van Evergem scoren! Alweer een 5-0. De ontgoocheling bij Evergem is duidelijk merkbaar.  Een podiumplaats voor Herzele lonkt! Laatste wedstrijd tegen Pierre San, geen idee van waar deze club afkomstig is…  meester Michel en zijn team zijn nu meer dan gemotiveerd om ook van deze club te winnen. Alles verloopt perfect, al 4-0! Laatste kamp voor Juul, de lat ligt heel hoog voor hem, iedereen heeft zijn kamp al gewonnen, hopelijk hij ook! Het is een aartsmoeilijke kamp, Juul verliest zijn kamp ondanks zijn goede judo. Maar geen ontgoocheling, enkel grote vreugde bij Herzele! Het team van Judoclub Herzele wordt 2e en een podiumplaats waar men op gehoopt had is binnen! En wat voor één dan nog! De 1e 2 plaatsen van 2e klasse, schuiven volgend jaar door naar 1e klasse! Iedereen is in zijn nopjes!!

Nog eventjes de droge keel bevochtigen in de cafetaria en dan terug richting Herzele! Het was alweer een mooie judodag, eentje om te onthouden!

Nogmaals dikke proficiat aan het team: Juul en Siel Van Nieuwenhuyse, Brecht Van Assel, Kianu en Kaïn Staelens, Jonathan de Durpel, Gunther De Vuyst, Steffen Haegeman en Daan De Cooman met een supercoach Michel Van Assel.

En ook mercietjes aan al die supporters om af te zakken naar Ingelmunster en Brecht, het was top!

 

Cindy Van de Walle

 

 Foto's

$p$p$p$p
$p$p$p$p
$p$p$p$p
$p$p$p$p
$p$p$p$p
$p$p$p$p
$p$p$p$p
$p$p$p$p