Welkom op de site van Judoclub herzele, waar iedereen welkom is, jong en oud.

Ontmoeting U 11 en U13 - Zelzate

Ontmoeting U 11 en U13 - Zelzate

Datum: 11-03-2012
Naam Resultaat
Bruggeman Jos 1 plaats
Peralta Andres 1 plaats
Bruggeman Sien 1 plaats
Bruggeman Jef 2 plaats
Grau Y Garcia Inigo 3 plaats
Van Camp Jochen 4 plaats

Verslag

 

Kort verslagske van Cindy Van de Walle:

De eerste die op de tatami mag aantreden is Jochem Van Camp, Jochem doet nog niet zo heel lang judo, hierdoor ontbreekt een beetje de ervaring om goed te kunnen scoren in zijn kampen. Jochem doet heel goed zijn best maar hij blijkt net de mindere te zijn in zijn kampen. Toch heel goed gepresteerd en nooit opgegeven!! Dus supergedaan voor Jochem!! 

Andres had een beetje last van zenuwen, hoe kan het ook anders als je meer dan 2 uur moet wachten vooraleer je mag beginnen aan je kampen, gelukkig is de papa altijd in de buurt om Andres goede moed in te pompen en dan verdwijnen die zenuwen wel! Maar die zenuwen waren voor niets nodig! Andres is duidelijk de betere in zijn poule en wint dus ook zijn 3 kampen, hij wordt 1e! 

Ook Jef was zenuwachtig, hij wist dat het niet gemakkelijk zou worden voor hem, hij zat in een superzware poule met allemaal 2e jaars, hij als enige 1e jaar. Jef wint zijn 1e kamp gemakkelijk. 2e kamp is moeilijker, Jef laat zich verrassen en zijn tegenstander kan al vlug een yuko scoren, Jef verzwinkt zijn voet en heeft het dus extra moeilijk om terug te komen. Maar hij laat zich niet doen, hij kan de tegenstander in houdgreep krijgen en wint dus met Ippon. Dan richting rode kruis om ijs voor Jef zijn voet!

Gelukkig zit er genoeg tijd tussen zijn verschillende kampen en kan hij na 20-tal min rust aantreden voor zijn 3e kamp. De 2 jongens zijn elkaar waard!

Dit is een mooie kamp, doch de andere is sterker en neemt Jef in houdgreep.

Laatste kamp verloren dus maar toch een 2e plaats in zijn poule! Mooi!! 

Namiddag was het aan de beurt aan de miniemen, Inigo mag al vrij vlug aantreden, hij verliest 2 keer en wint 1 keer, de ontgoocheling is heel groot bij Inigo. Hij wordt 3e in zijn poule. 

En dan wordt het leuk! Jos en Sien mogen praktisch tegelijkertijd aantreden op 2 matten naast elkaar, ze wisselen elkaar mooi af! Jos wint zijn 3 kampen, hij toont heel mooie technieken, hij is ook 1 van de weinige judoka's die telkens op grond lang mag werken van de scheidsrechter, het is leuk hem aan het werk te zien, enkele jaren geleden nog op van de stress, nu staat Jos ontspannen op de mat. De vele opofferingen van mama en papa om naar de verschillende trainingen te rijden beginnen zijn vruchten af te werpen, met natuurlijk ook veel dank aan de trainers van Herzele, Lokeren, Kruishoutem, Gooik,...!! Dit is ook al te merken aan Sien haar kampen, Sien ziet het zitten om te scoren! En dan is de wedstrijd voor haar al voor de helft gewonnen. 1e kamp komt ze uit tegen Luna De Pauw die op het thuisfront wil scoren, Luna is geen gemakkelijke tegenstandster. Sien blijft er vooral rustig bij en kan Luna in houdgreep nemen! 1e ippon is binnen! De volgende 2e kampen volgen...ook gewonnen. Dus ook een 1e plaats voor Sien. 

Iedereen goedgehumeurd dus terug naar Herzele maar niet voor eerst het subtropisch zwembad van Zelzate onveilig gemaakt te hebben!!

 Foto's

$p$p