Welkom op de site van Judoclub herzele, waar iedereen welkom is, jong en oud.

Open Bredase Kampioenschappen - Breda (NL)

Open Bredase Kampioenschappen - Breda (NL)

Datum: 06-11-2011
Naam Resultaat
Bruggeman Jos 1 plaats
Bruggeman Jef kamp verloren
Van den Herrewegen Jitse kamp gewonnen
Bruggeman Sien kamp gewonnen

Verslag

 

 

 

Verslagje van een leuke daguitstap naar Breda...

 

Vroeg uit de veren en met volle verwachtingen vertrokken we zondag 6/11 naar Breda voor de Bredase Kampioenschappen...

Eerst kwam Sien aan de beurt, de 1e ronde was zij uitgeloot, 2e ronde wint ze, 3e ronde verliest ze van een technisch sterkere judoka, bij de herkansingen staat Sien voor, zij heeft haar tegenstandster praktisch in een houdgreep en dan draait Sien zich, de rollen keren zich om en Sien kan zich niet loswrikken uit haar houdgreep. 

 

Nadien is het Jef's beurt, hij is vol verwachting om nog eens een wedstrijd te mogen meedoen (in België mag hij dit nog niet wegens te jong). Door het ontbreken van die wedstrijdervaring verliest Jef zijn 2 kampen, in zijn 2e kamp klopt hij af, wegens een kleine blessure. De ontgoocheling is groot, hij wou zich echt eens tonen op een wedstrijd en dat is niet gelukt! Vanaf jan 2012 mag Jef ook meedoen in België en daar kijkt hij echt naar uit!

 

Ondertussen zijn ook Jitse en zijn supporters toegekomen... Jos en Jitse moeten kort na de middag hun kunnen bewijzen op de tatami. Net zoals Sien is Jitse in zijn 1e ronde uitgeloot, 2e kamp wint hij overtuigend met een ippon. 3e kamp verliest hij een mininiem verschil (yuko). Bij de herkansingen staat Jitse met een yuko voor maar hij wil deze kamp met klasse afsluiten dus neemt hij ook risico's in de allerlaatste sec...de tegenstander kan nog een wa-zari scoren. 

 

Jos heeft superveel zenuwen, net zoals de papa, Jos scoort in zijn 1e kamp een yuko, 2e kamp wint hij overtuigend met een ippon, 3e kamp terug een ippon. De finale wint hij met een yuko dus eindelijk eens een medaille voor Jos in Nederland, Jos staat fier op het podium!

 

Als afsluiter heeft iedereen dan nog goed gesupporterd voor de vriendjes van de Belgische judoclubs die daar ook aanwezig waren. Het was een supertoffe dag...

 

Cindy (mama Jos, Sien en Jef Bruggeman)