Welkom op de site van Judoclub herzele, waar iedereen welkom is, jong en oud.

Agglorex trofee - Lommel

Agglorex trofee - Lommel

Datum: 10-04-2010
Naam Resultaat
Staelens Kianu 1 plaats
Van den Herrewegen Jitse 1 plaats
Dierickx Daan 2 plaats
De Durpel Jonathan 3 plaats
Staelens Kan 5 plaats
De Schryver Stefan -
Van Assel Brecht -
De Saedeleer Kevin -

Verslag

Zaterdag: Jitse was terug in form tegen drie tweede jaars pupillen.

1e kamp:zijn tegenstander uit turnhout draait direct in maar jitse countert met beenveeg=1 yuko. na 30 sec. maakt Jitse opening door trek en sleurwerk en gooit zijn tegenstander met ippon seo nage (rechtstaand) =ippon.
2e kamp: tegenstander uit schaarbeek, Jitse scoort 3x yuko, houd hem 2 keer in houdgreep maar hij kan telkens verbreken met zijn benen. Jitse wint.
3e kamp: een sterke tegenstander uit kemzeke die veel wint. Dit is de finale, na 30 sec. gooit Jitse hem met o goshi. ippon. 1e plaats Zondag: Deze dag begon zeer vroeg, nl. om 6u45 vertrekken en om 22u15 thuiskomen.

We begonnen goed bij de kadetten met Kiano, hij won 3x overtuigend met ippon en behaalde goud ,proficiat. Bij de beloften ging het er moeilijker aan toe, Brecht verloor zijn eerste kamp met ippon, in de herkansingen kon hij winnen met ippon tegen een Nederlander, maar moest daarna weer de duimen leggen tegen de derde van het europees kampioenschap. In de min 81kg zaten er twee van onze judoka 's, nl. Jonathan en Daan ,Daan kon tweemaal winnen en ging naar de finale, de finale verloor hij tegen dezelfde judoka waar jonathan van verloor: zilver voor Daan.

Jonathan kwam juist terug van skiverlof en kon zijn ritme nog niet goed vinden, hij verloor in de halve finale en ging door naar de herkansingen, hij werd derde. Bij de jun-sen was het terug keihard,

Kain verloor zijn eerste kamp en mocht door naar de herkansingen, hij kwam uit tegen zijn vriend Neil en won in de golde score met yuko,tweede kamp won hij met ippon, derde kamp won hij eveneens zijn vierde herkansing verloor hij met ippon toch zeer goed gevochten proficiat.

Stefan kreeg in de laatste 30sec een yuko tegen en kon dit niet meer ophalen uitgeschakeld. zeer zwaar tornooi met veel buitenlandse judokas