Staelens Kaïn kamp verloren
Elaut Jonathan kamp verloren
Goessens Jens kamp verloren

Verslag

Met vier kadetten mocht Judoclub Herzele zaterdag aantreden op de regionale kampioenschappen in Herentals. Onze vijfde geplaatste kadet Emiel De Meyer moest jammer genoeg afhaken wegens ziekte. In de categorie –34kg kon Thomas Wuytens zijn eertste twee wedstrijden winnen. In de halve finale kon hij echter niet scoren en verloor door een strafpunt. In de kamp voor de derde plaats was hij duidelijk beter en won verdiend een bronzen medaille. In de categorie –38kg won Lennert De Buyst zijn eerste kamp met ippon. Zijn tweede kamp verloor hij met een klein verschil. Via de herkansingen stootte hij mooi door naar de halve finale. Hierin was hij duidelijk te sterk en won mooi met waza-ari. Ook voor Lennert de bronzen medaille. Jonathan Elaut kreeg het in de eerste wedstrijd bij de –42kg zwaar te verduren, maar hij won toch nipt met een koka verschil. De 2e-jaars tegenstander in de volgende kamp was ondanks een goede inzet van Jonathan toch een maatje te sterk. Als enige Oost-Vlaamse judoka in de -42kg kon hij naar de herkansingen. Hierin vocht hij nog een mooie kamp maar verloor door een strafpunt. Hierdoor is het kampioenschap voor hem afgelopen. Jens Goessens ging bij de –50kg al in de eerste wedstrijd onderuit. Daar zijn tegenstander echter in de halve finale komt te staan, mag Jens wel herkansen. In die wedstrijden doet hij het schitterend, maar hij geraakt niet in de herkansingsfinale. Bij de beloften –66kg waren alle ogen gericht op Kaïn Staelens. Hij kan de in hem gestelde hoop op een medaille echter niet waarmaken. Hij verliest snel in de eerste wedstrijd, en wegens verlies van zijn tegenstander in de volgende wedstrijd, kan Kaïn niet herkansen. Deze zware Vlaamse kampioenschappen leveren voor Judoclub Herzele aldus 2 bronzen medailles op. We wensen onze judoka’s alle succes toe voor het Belgisch Kampioenschap, hetgeen doorgaat te Hasselt op 24 februari 2007. De foto's kun je hier vinden: http://www.judoclubherzele.be/custom/images/album/album/34